Flapjack pannenkoek

Een flapjack is traditioneel gezien een koek gemaakt van havermout en suiker. Klinkt niet verkeerd en ben ik ook best voor in, maar voor de lunch wilde ik iets wat meer vult en voedzamer is. Omdat ik zulke erge cravings had naar pannenkoeken en banaan, besloot ik een flapjack pannenkoek te maken. Het recept is gebaseerd op de flapjack van Dafne Schippers uit haar boek Dafne Likes. Gezien ik graag mijn eigen variaties maak, heb ik dan ook een geheel nieuwe flapjack pannenkoek bedacht. 

De eerste flapjack pannenkoek was overigens een totale mislukking. Ik lette echt een paar seconden, ja seconden (!), niet op en de onderkant was verbrand. Mijn honger was nog steeds niet gestild, dus maakte ik er nog een. Dit keer met succes. Een flapjack pannenkoek is eigenlijk een hele fluffy, dikke pannenkoek zonder melk die je op heel laag vuur bakt. Ik benadruk nog even: bak op heel laag vuur. Ik had de eerste keer, dacht ik, het vuur ook heel laag staan. Niet dus. Zo belandde dus de eerste flapjack in de prullenbak. Nu ik je echter heb gewaarschuwd, gaat dat jou vast niet overkomen :-).

Ingrediënten:

  •  35 gram speltmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 80 gram magere kwark
  • handvol frambozen
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • 1 ei
  • kokosolie

Voor de topping:

  • 1 banaan
  • honing
  • noten

En zo maak je het:

  • Meng de speltmeel samen met het bakpoeder en cacaopoeder.
  • Meng ook de magere kwark, met het ei, de frambozen en honing in een kom.
  • Voeg de ingrediënten samen tot een glad mengsel.
  • Zet een pan op écht heel laag vuur en verhit daar kokosolie of olie in.
  • Schenk het beslag in de pan en laat de onderkant heel voorzichtig bruin worden.
  • Zodra de randen iets dikker worden, draai je de flapjack om en bak je hem aan de andere kant.
  • Snijd de banaan in plakjes en hak de noten.
  • Zodra de flapjack gaar is garneer je deze met de banaan, noten en honing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

 
Lees vorig bericht:
Havermout banaan balletjes

Inmiddels ben ik alweer bijna vijf maanden zwanger. In het begin van mijn zwangerschap kon ik echt geen zoetigheid meer...

Sluiten