Eetdagboek van Samantha

Wat een weken. Stage, leren, tentamens en dan ook nog mijn social life. Ik had zelf zo weinig tijd om een eetdagboek te zoeken maar gelukkig bood mijn lieve vriendin aan dat ze het deze week wel wilde doen. Jeej. Zo is mijn favoriete rubriek op de zaterdag dan toch weer gevuld. Vandaag vertelt Samantha dus alles over haar week. Wij houden samen ook nog wel eens van wat versnaperingen haha. Als we samen zijn komt echt alles op tafel. Chocolade, koekjes, chips, popcorn, noem het maar op. Genoeg gekletst hierbij een nieuw eetdagboek.

Gek genoeg heb ik tegenstelling tot anderen ’s ochtends altijd onwijs veel trek. Ik heb vanaf jongs af aan geleerd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. En ik luister natuurlijk altijd goed naar mijn mama;)! Als ontbijt heb ik vandaag havermout-boekweitpannenkoekjes gegeten met warm fruit. Een heerlijke start van de dag. Ik hou ervan om mijn dag te beginnen met een toetje.
20150312_081956

Vandaag werk ik de hele dag. En om mijn hoofd er goed bij te houden heb ik brandstof nodig. Mijn mening is dat een goed ontbijt en een goede lunch de beste remedie zijn tegen inkakkers. Een mooie bijkomstigheid als je goed ontbijt en een goede luncht eet, je minder snel naar ongezonde snacks grijpt. Gezien ik echt een koekiemonster ben, is dit voor mij een goede methode. Als lunch heb ik vandaag een omelet met aubergine, en een klein bakje magere yoghurt met 2 stukjes ananas en 2 eetlepels granola.
20150311_123341
Ik ben vanmorgen een kwartiertje eerder opgestaan om mijn eitje te bakken. Toch wel fijn om je eigen eten mee te nemen naar werk vind ik altijd. Wanneer ik in de bedrijfskantine loop, neig ik altijd veel te snel naar de ongezonde saucijzenbroodjes. Dus het is ook om me tegen mezelf te beschermen.
Als vier uurtje heb ik een peertje gegeten. Helaas was hij zo hard dat ik daarna nog maar twee rijstwafels naar binnen heb gewerkt.
Ik eet als middag snack meestal fruit. Zo krijg ik nog wat gezonde koolhydraten binnen om de laatste uurtjes op werk door te komen. Ik heb na werk heerlijk op het terras gezeten en genoten van een cappuccino. En stiekem een wijntje:p.
20150311_150451
20150312_135424
Lekker eten is ontzettend belangrijk voor me. Je leeft maar een keer, dus ik ga me echt niet aan een streng dieet houden. Nu heb ik wel het geluk dat ik niet de bouw heb om snel aan te komen, maar je moet gewoon een goed balans vinden tussen gezond eten en genieten van de lekkere dingen in het leven. Ik zou ook niet gelukkig worden van de hele dag taart en chocola eten, dus gezond eten vind ik ook helemaal niet erg. Sterker nog, als ik een lekker gezond recept maak, word ik er vrolijker van dan een patatje mayo!
Ik heb voor het diner Thais gekookt. Noodles met gewokte groenten en kalkoenfilet in een sweet chili dressing. Nomnomnom… Ik ben verslaafd aan Aziatisch eten. Vooral Thais, Japans en Indonesisch. Je kan me hier ’s nachts voor wakker maken. Ik wandel in mijn pyjama met je mee!
20150311_191947
‘S avonds heb ik nog een gezonde warme chocomelk gedronken. Naja gezond, het is iets gezonder. Rauwe cacao met amandelmelk en een flinke scheut honing. Ik word hier altijd een beetje slaperig van. Ideaal natuurlijk om in de slaapmodus te komen.
2015-03-12 15.08.05
Ik ben verder een ontzettende natuurfreak. Als ik veel centjes had gehad, leefde ik nu in een hutje op de hei. Suffe muts zou je denken, maar dat ben ik niet hoor! Ik vind natuurlijk eten en natuur alleen best belangrijk. Daarom probeer ik dit ook in mijn eetpatroon op te nemen. Helaas lukt dat niet altijd als student zijnde, maar we kunnen het altijd proberen;)!Wil je ook meedoen? Stuur me dan een mailtje. Alle input is welkom :).

One Thought on “Eetdagboek van Samantha

  1. Samantha on 14 maart 2016 at 11:40 said:

    Muahaha die foto’s die ik heb gemaakt oh wat errug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gezonde kipburgers 

Ik kan echt smachten naar een hamburger. Soms moet ik er gewoon een eten. Het liefst dan wel zelf gemaakt....

Sluiten