Eetdagboek Joyce

Het is weer zaterdag. Tijd voor een nieuw eetdagboek. Ik haal super veel inspiratie vandaan op Instagram. Het is echt mijn favoriete app. Ik kan tegenwoordig echt niet meer zonder. Ik kreeg vorige week een leuk oproepje op een van mijn andere eetdagboeken. Joyce wilde ook wel haar eetdagboek uittypen. Dus hierbij weer een nieuw eetdagboek voor op deze sneeuwachtige dag.

“Sinds oktober ben ik op zoek naar een gezondere levensstijl. Ik ben gestopt met roken, heb een sapkuur gedaan en een stap gewaagd naar clean-eating.. Het clean-eatingprincipe vond ik vaag omdat eigenlijk iedereen zelf kan beslissen wat hij/zij clean vindt. Dan gaat het bij mij dus fout, want dan kan ik patat ook clean praten namelijk 😉 Op zoek naar iets anders dus. Tijdens mijn zoektocht op Instagram kwam ik de Voedselzandloper tegen en allerlei gerechten uit het Voedselzandloperkookboek. Van de kerstman heb ik beide boeken gekregen en sinds begin januari ben ik dit gaan proberen in te passen in ons leven. Soms gaat dit goed, en soms ook niet.’

Eetdagboek Joyce
Joyce woont in het buitenland, dus soms is het even passen en meten met het eten. Maar ze probeert haar weg goed te vinden. De dag natuurlijk gestart met havermoutpap… Alleen niet op een ‘normale’ ontbijttijd maar pas om 11.00 uur.

IMG_0280
De dinsdag blijft een rare dag qua eten omdat ik ’s middags les geef op de Nederlandse School en daarna direct door moet naar mijn Duitse les. Ik heb 30 minuten om hier te komen en dus ook om snel iets te eten. Ik had bedacht dat een flinke bak rauwkost zou helpen… Niet dus, kreeg er een soort opgeblazen gevoel van en had rond 21.30 echt honger!! Omdat ik dus geen avondeten had gekookt, zijn manlief en dochterlief naar de KFC geweest… En manlief had heel lief twee halve maiskolven voor me meegenomen… Niet heel voedselzandloperproof maar ik had dus trek.

FullSizeRender

Op woensdag heb ik wel netjes ontbeten met havermoutpap en verder ben ik erg fanatiek in de keuken geweest vandaag. Voor de lunch heb ik lijnzaadcrackers gebakken en ’s avonds pasta van courgette met verse pesto (wat een werk om dat met een vijzel te doen!!) en kipgehakt (met de vleesmolen van de keukenmachine). Beide gerechten komen uit het Voedselzandloperkookboek.

IMG_0307
IMG_0319

Ook vandaag weer havermoutpap als ontbijt, zo lekker met stukjes dadel erin! Even een kleine bekentenis: ik knip mijn dadels in stukjes… Als lunch lijnzaadcrackers met roomboter en geitenkaas en cashewnotenpasta. Dat ga ik ook eens een keer zelf maken!! ’s Avonds kikkererwtencurry gegeten. Ik wist alleen niet wat snijbiet was en had dus vervangen door rode biet… Het is echt iets compleet anders hahaha, maar het smaakte prima.

IMG_0331

Vanochtend de laatste crackers gegeten en als lunch geitenyoghurt met granola die ik vanmiddag heb gemaakt! Ik ben helemaal los gegaan met noten, zaden, pitten en weet ik het wat. Dit ga ik vaker maken. En natuurlijk met zelfgeperste appelsap. Dochterlief is daar ook zo gek op. Vanavond weer heerlijk Mexicaanse schotel gegeten, I love koriander!

IMG_0356
IMG_0349
IMG_0344

Ik haal veel inspiratie uit het kookboek van de Voedselzandloper van Pauline Weuring en van Instagram.

De mexicaanse schotel. I love it.
mexicaanse schotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Raw kwarktaart

Als ik taart eet, dan moet het ook echt een taart zijn. Vol met suiker en slagroom en stiekem zelfs...

Sluiten