Dineren bij Bistro Barbizon

Waar moet ik beginnen. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst iets heb gepost op mijn blog. We kunnen wel zeggen dat ik even een ‘break’ nodig had. Een break die iets langer duurde dan ik had verwacht. Maar het gebrek aan tijd, motivatie en nou ja vooral dat, speelde een grote rol. Toch wil ik jullie deze post niet onthouden. Dineren bij Bistro Barbizon is namelijk een aanrader. Een aantal weken geleden werd ik uitgenodigd om mezelf helemaal te buiten te gaan aan méga lekker eten met bijpassende wijnen. Zoals ik al zei: een aanrader for sure.

Op de grens van Arnhem en Oosterbeek is sinds kort een nieuw pareltje geopend. Bram van de Broek heeft samen met zijn broer de oude manege omgetoverd tot een tof restaurant met, jawel, echt een prachtig interieur. Dit restaurant staat bij mij bovenaan het lijstje om vaker te bezoeken of nou ja, vooral te gaan eten. Wij begonnen overigens buiten, maar gezien het weer in Nederland nogal veranderlijk is, eindigden we binnen. Wel een goed moment om het interieur even vast te leggen.

Bistro Barbizon
Bistro Barbizon
Interieur Bistro Barbizon

And then there was food..

Na een tocht van zo’n 5 minuten vanaf de bus naar het restaurant. Bijkomend voordeel dus, je kunt er met de bus pr-ima komen. Fijn wel als je zin hebt in meer dan een glas wijn of bier. Anyway, eenmaal aangekomen begonnen we met bubbels, of nou ja, mijn vriendinnetje. Ik heb het gehouden bij Crodino met spa rood – en dat was niet omdat ik geen wijn lust. En bij de bubbels horen oesters. Oesters waren nooit echt mijn favoriet. Maar, na het eten van deze oesters was ik om. Dit was echt meer dan genot voor mijn smaakpapillen. Ze waren heel zacht, vlezig en ik had niet het idee of dat ik de halve zee naar binnen werkte. Op de plank lagen diverse Spaanse hammen, rilette en wat zuur. Mij krijg je niet gelukkiger. Gezien ik wel echt een borrelfan ben.

Borrelplank
We zitten heel prima buiten, maar zoals ik al zei, is het weer in Nederland nooit heel voorspelbaar. Dus verkassen we uiteindelijk toch naar binnen. En daar krijgen we het voor-, hoofd- en nagerecht. Ik kan je één ding vast zeggen: ik ging rollend naar huis.

Na de starter begin je natuurlijk met de andere starter, het voorgerecht. We kregen twee verschillende gerechten zodat we van elkaar konden proeven. Of nou ja, zodat we gewoon eerlijk konden delen. Op het ene bord lag gerookte zalm met piccalilly, radijs, bloemkool en zoet-zuur. De zalm was zo zacht dat je gewoon amper hoefde te kauwen. Het zoet-zuur zorgde ervoor dat het hele gerecht fris smaakte. Op het andere bord lag pastrami met buffel mozzarella, salsa verde, chorizo, tomaatjes en diverse groenten. Dit gerecht was écht favoriet. Het at super makkelijk weg, te makkelijk zelfs, want hiervan hadden we graag nog een portie gewild. Allebei de bordjes waren dan ook leeg.

Gerookte zalm
Pastrami
Omdat ik niet echt een vleeseter ben, krijg ik als hoofdgerecht vis. Mijn vriendinnetje kreeg wel vlees. Eerlijk is eerlijk, ik was wel even héul jaloers toen haar bord werd geserveerd. Let the picture speak for itself.

DSC_3437
Stoofvlees, ribbetjes, onwijs lekkere jus, groenten. We kregen zelfs als bijgerecht nog friet. Huisgemaakte friet overigens. Gezien het gerecht al best wel rijk was, was de friet niet nodig. Als je echt een hele grote eter bent, dan is de friet misschien een goede aanvulling. Maar de porties bij Bistro Barbizon zijn echt wel flink. Dat vind ik overigens wel een pluspunt. Je krijgt echt waar voor je geld. Terug naar het gerecht. Het stoofvlees was echt heel mals. De jus die erbij werd geserveerd was kruidig en heel goed van smaak. De wortels waren goed bereid. En onder goed bereid versta ik niet zo zacht als babypuree en ook niet zo hard dat je echt moet knagen. De kok had echt rekening gehouden met het seizoen want onder mijn stuk vis kreeg ik diverse witte asperges. Fijn! De vis was goed gaar. Hij had van mij alleen wel iets meer pit mogen hebben. Ik eet van mezelf wel redelijk zout en dat miste ik een beetje in dit gerecht. Het was ietwat flauw. Maar dat is mijn smaak, want qua bereiding en garnering was het helemaal goed.

DSC_3434
En nu, ja nu, komt mijn favoriete deel. TOETJES! Daar kun je mij ’s nachts echt voor wakker maken. En dan maakt het niet uit wat het is. Of nou ja, eigenlijk wel trouwens. Ik mag dan een vrouw zijn, maar ik ben niet zo heel dol op chocolade. Maar daar heb ik tijdens het nagerecht niks van gemerkt. We kregen namelijk een chocoladetaartje met een vloeibare binnenkant, sabayon en pistache ijs. Ik maak geen grap. Dat bordje heb ik echt helemaal afgelikt. Vooral het pistache-ijs was echt goddelijk. Je proefde echt pistache. Dus niet een of ander roomijs achtige substantie, maar echt pistache. Ik ga het niet nog vaker herhalen, maar ik denk dat je hieruit wel kunt opmaken wat ik ervan vond.

DSC_3441
Dat was overigens niet het enige toetje. Op tafel stond ook luchtige mousse van Tonkaboon én roodfruit ijs. Tonkaboon heb ik ooit eerder gegeten bij de Boerderij  en heeft een hele aparte, maar hele bijzondere smaak. Ik vind het dan ook heel tof dat ze er bij Bistro Barbizon een dessert mee gemaakt hebben.

DSC_3439

Normaliter zit ik niet zo lang in een restaurant, maar wij verlieten om 23:00 pas het pand. Dat zegt genoeg. Het eten, de gastvrijheid, de wijnen, de locatie, alles klopte gewoon. Ik kom hier dan ook zeker terug. Wil je zelf ook eten bij Bistro Barbizon? Dat kan.

Bistro Barbizon
Valkenburglaan 1 Oosterbeek

reserveren kan via:
info@bistrobarbizon.nl of bellen met 026-8480159
website : www.bistrobarbizon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Bietensalade met zoete aardappel

Soms zijn er voedingsmiddelen waar je echt je hele leven al van gruwelt en dan in een keer wil je...

Sluiten