Citroen bosbessentaart

Ik had van de week nog een hele pot met lemon curd over dus ik besloot dat ik daarmee echt nog iets mee moest maken. Het werd een citroen bosbessentaart met lemon curd. Ideale combinatie. De merengue maakte het helemaal af. Ik kan mezelf meestal redelijk goed beheersen, maar met taart in de buurt niet haha. Ik ga geen woorden meer vuilmaken. You should try.

Voor deze taart maakte ik italiaanse merengue. Dit klinkt heel moeilijk maar dat is het niet. Ik houd altijd een vast recept aan en dan gaat het heel gemakkelijk en hoef je ook geen temperatuur te gebruiken. Ik heb dat zelf namelijk ook niet dus dan is dit de ideale oplossing.

Ingrediënten:
Voor de taart (ronde taartvorm van 20 cm):
– 115 gram boter
– 150 gram suiker
– 2 eieren
– 190 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– een handje blauwe bessen
– schil en sap van 1 citroen
– 120 ml melk

Voor de lemon curd:
– Zie recept hier.

Voor de Italiaanse merengue:
– 2 eiwitten
– 125 gram suiker
– 1 theelepel azijn
– 1 theelepel maizena

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een springvorm in.
– Voor de cake. Klop de boter totdat het een zachte massa is. Voeg ondertussen de suiker toe en blijf kloppen totdat het een egaal mensen wordt.
– Doe een voor een de eieren erbij en blijf kloppen totdat het goed gemengd is.
– Doe de bloem, bakpoeder, citroenschil en sap bij het mengsel en mix goed door elkaar.
– Voeg als laatste de melk toe. Dit zorgt ervoor dat het een egale massa wordt.
– Schenk het beslag in een taartvorm en bak het in ongeveer 40 minuten gaar.
– Maak ondertussen de lemon curd volgens recept en laat afkoelen.
– Doe hetzelfde met de merengue. Zet een pan op het vuur en daarboven op een kom. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en dat de kom vetvrij is.
– Doe de eiwitten samen met de suiker in der kom en laat het warm worden.- Wrijf ondertussen een keer met je vingers in het mengsel en voel of de suiker al gesmolten is. Dit kun je voe
len als je geen korrels meer tussen je handen voelt.
– Als dit het geval is dan begin je met het kloppen van de merengue met een mixer. Dit duurt echt zeker tien minuten. Voeg als het al wat meer pieken worden, de azijn en maizena toe.
– Dit zorgt voor een mooie glans en dat het zijn vorm houdt. Als het goed is zet je het even weg.
– Als de cake klaar is haal je hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
– Snijd hem dan een keer doormidden en bestrijk rijkelijk met lemon curd. Doe daarbovenop wat merengue en leg de bovenkant er weer op.
– Doe hier nog wat merengue op en garneer met bosbessen en wat limoen of citroen.

citroen bosbessentaart
citroen bosbessentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
lemon curd

Taart is echt mijn favoriete snack. Of hoe je het dan ook noemen wilt. Lemon curd is een van mijn...

Sluiten