Chocoladepannenkoeken

Afgelopen week konden jullie de review over het boek van de Foodsisters al lezen. Daarin staan heel veel lekkere, gezonde en simpele recepten zonder suiker. De dag voor nationale pannenkoekendag maakte ik de suikervrije, chocoladepannenkoeken van de Foodsisters. Ik had mijn diploma-uitreiking en vond dat ik wel een goed bodem kon gebruiken haha. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen tien minuten stonden er bij mij zes kleine chocoladepannenkoeken op tafel. In het boek liggen er aardbeien op de pannenkoek, ik belegde ze met banaan. Simpelweg omdat ik geen aardbeien in huis heb en ik stiekem vind dat het seizoen er nog niet voor is.

Ik kan het verhaal heel lang maken, maar dat ga ik niet doen. Voor dit gerecht heb je maar drie ingrediënten nodig. Drie? Yes, for sure. Simplicity does it. En gezien ik altijd haast heb en veel moet reizen, ben ik groot voorstander van lekkere gerechten zonder teveel poespas en moeite.

Ingredienten:
– 1/2 banaan (ik nam er dus een omdat ik de chocoladepannenkoeken nog belegd heb met banaan)
– 1 ei
– 2 eetlepels cacao
– wat boter of olie

Bereidingswijze:
– Prak de banaan fijn en meng alle ingrediënten, behalve de boter, tot een gladde massa. Dit kun je met een vork doen, maar ook met de staafmixer.
– Verhit wat olie of boter in de koekenpan en schep steeds kleine hoopjes van het beslag in de pan.
– Bak de chocoladepannenkoeken aan beide kanten, totdat het gaar is.

chocolade pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Review kookboek Foodsisters

Suikervrij eten, dat is niet helemaal aan mij besteed. Ik ben namelijk echt een zoetekauw eerste klas. Ontbijten met taart?...

Sluiten