Chocolade-banaantaart met karamel

Sinterklaas is nu echt voorbij, met als gevolg dat ik nog met drie hele grote chocoladeletter zat. Ik houd van chocolade maar drie chocoladeletters zijn toch net een klein beetje teveel van het goede. Omdat mijn vader ze niet lekker vindt, ben ik dus altijd de aangewezen persoon om ze op te eten. Maar gisteravond had ik weer zo’n momentje van: ik ga maar taarten bakken want dan kan ik mijn studie even ontwijken. Ja i know, niet goed, maar ik kon het helaas niet helpen. Koken helpt mij altijd om te relaxen. Dus dat doe ik dan ook tien keer liever dan achter de laptop te kruipen en hele dagen te studeren. Maar goed genoeg gekletst. Deze chocolade-banaantaart met karamel is echt GOD-DE-LIJK!

taaart
De taart is echt zo rijk met chocolade en dan die laag met karamel erbovenop. Het is echt te lekker om te laten staan. Maar wees gewaarschuwd, eet er niet teveel van want de taart is echt heel machtig. Lekker maar machtig. Er zitten namelijk twee hele chocoladeletters in. Ondanks dat steelt deze chocolade-banaantaart met karamel echt de show op jouw tafel. Bon Apétit.

Ingrediënten:
– Portie karamel (recept vind je hier)
– 350 gram chocolade (twee chocoladeletter ongeveer)
– 225 gram boter
– 3 eieren
– 75 gram suiker
– 75 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zout
– 1 banaan
– 40 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ronde bakvorm in.
– Smelt de chocolade samen met de boter Au-bain marie. Dat houdt in dat je een kommetje op een pan die gevuld is met water, zet en daar dan de substantie in laat smelten.
– Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een lichtgeel mengsel.
– Als de chocolade en boter helemaal gesmolten is giet je dit beetje bij beetje bij de eieren. Meng het elke keer goed door. Herhaal dit totdat alle chocolade door het eiermengsel zit.
– Meng de bloem en het bakpoeder samen en spatel het voorzichtig door het mengsel. Doe daar ook het zout doorheen.
– Prak de banaan en roer deze als laatste door het mengsel heen.
– Giet het mengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 35-40 graden in het midden van de oven. Kijk tussendoor een keer voorzichtig naar de taart.
– Prik er even in met een mesje en als het er droog uitkomt dan is de taart goed.
– Laat de taart helemaal afkoelen en bestrijk hem dan met karamel en amandelen. Leg er eventueel als je wilt nog wat plakjes banaan op.

chocoladetaart

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13287975/?claim=tgdhmqksygm”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Kerstkransjes

Oh gosh het is aftellen geblazen tot de kerst er is. Ik ben echt altijd 3 maanden van te voren...

Sluiten