Champagne muffins

Champagne hoort gewoon bij oud en nieuw. Toen ik klein was wilde ik altijd al het liefst een champagneglas in mijn hand houden om vervolgens met de rest te proosten. Natuurlijk kreeg ik alleen maar kinderchampagne, maar het ging om het idee. Nu ik inmiddels volwassen ben en ik wel champagne mag, vind ik het eigenlijk niet zo spectaculair meer haha. Voor oud en nieuw heb ik dit keer een keer wat anders. Ik maakte champagne muffins, met een crème van aardbeien. Super lekker en echt iets voor oud en nieuw.
Het is helemaal niet zo moeilijk te maken. De muffins zijn lekker zacht en hebben een lichte champagne smaak.

Ingrediënten:
– 140 gram bloem
– 125 gram suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eieren
– 125 ml champagne
– 125 ml zonnebloemolie

Voor de crème:
– 170 gram boter
– 225 gram poedersuiker
– 9 aardbeien

Bereidingswijze:
– Doe de bloem de suiker en het bakpoeder in een kom.
– Doe in een andere kom de eieren, champagne en zonnebloemolie.
– Giet uiteindelijk voorzichtig de natte ingrediënten bij de droge, mix het heel goed door elkaar.
– Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de muffinvormpjes in een muffinblik.
– Vul ze ongeveer voor de helft en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
– Mix voor de creme de boter totdat het zacht is. Doe dan voorzichtig de poedersuiker erdoorheen.
– Spuit of schep de crème op de afgekoelde cakejes en decoreer met aardbeien en wat sprinkles.

champagne muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Column Lourens: help, een man in de keuken

YES! Zoals ik al aankondigde komt er een samenwerking aan met Lourens Trimp van Let Us Stay For A Day....

Sluiten