Broodsticks

Ik houd van brood, maar dan ook echt. Houden van is nog zacht uitgedrukt. Het liefst zou ik gewoon de hele dag door brood eten. Met hagelslag, pindakaas, eieren, kip. Echt alles. Echter, ik verzaak nog wel eens in het eten van brood en dat resulteert in oud brood waar je weinig meer mee kan. At least niet om zo naar binnen te werken. Omdat het brood van de week ook wat oud was, besloot ik om er drie gerechten mee te maken. Twee broodpuddingen en broodsticks. Deze zijn GOD-DE-LIJK. Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken, je moet ze gewoon eten.

Ingrediënten
– 3 sneetjes oud brood in dunne repen gesneden
– 1 eetlepel kokosolie
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels vanille extract
– 1 zakje vanillesuiker
– flinke snuf gember
– flinke snuf kardemom

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Smelt de kokosolie in een kommetje in de magnetron
– Doe in een ander bakje de kaneel, het vanille extract, de gember, vanillesuiker en kardemom bij elkaar en meng even goed door.
– Haal de broodsticks allemaal door de kokosolie heen zodat alles bedekt is.
– Haal daarna de broodsticks door het kaneelmengsel en bedek alles.
– Leg de broodsticks op een bakplaat bekleed met bakpapier.
– Bak ze in de oven af voor ongeveer 20 minuten totdat ze krokant zijn.

broodsticks
broodsticks
broodsticks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gevulde appels met bladerdeeg

Er is al eerder een blog verschenen over gevulde appels. Maar van de week kwam ik weer mijn foto tegen...

Sluiten