Broodbakworkshop met Blue Band

Van de week kreeg ik een te gekke aanbieding om naar een broodbakworkshop te gaan. Omdat ik zelf niet aanwezig kon zijn nodigde ik Iris Kouwen uit. Een te gekke workshop waar de focus onder andere werd gelegd op het eten van roomboter. Zelf ben ik echt dol op roomboter omdat het een hele zachte maar toch volle smaak heeft. Lekker met wat zout erop en dan vooral op een stokbroodje. Yum. Het water loopt me nu al in de mond. Iris deed verslag van de broodbakworkshop met Blue Band.

De tijd waarin roomboter iets voor de rijken was en margarine voor de armeren ligt ver achter ons. Tegenwoordig is roomboter niet meer weg te denken van de keukentafels in Nederland. Toch kleeft er nog altijd een negatief oordeel aan roomboter: het is vet, dikmakend en ongezond. Maar daarnaast is het wel echt ontzettend lekker op een stuk geurend versgebakken brood, een croissantje en in zoetigheden, zoals taartjes. Blue Band combineert het beste van de twee: de smaak van echte roomboter en de gezondere meervoudige onverzadigde vetzuren. Ideaal dus voor wie wil genieten van de volle smaak van roomboter en toch ook bewust met zijn gezondheid bezig wil zijn.

Tijdens een workshop broodbakken waar ik samen met andere foodbloggers aan de slag mocht om mijn eigen Hartog’s volkorenbrood te bakken, werd ons een nieuw product gepresenteerd: Blue Band met roomboter. Een smeerbare, smaakvolle mix van Blue Band én roomboter. Het uniek van deze nieuwe variant is dat het 40% minder verzadigd (de ongezonde variant) vet bevat dan de reguliere roomboter.
IMG_2141

Bijzonder leuk om te ontdekken dat je dus roomboter niet meer hoeft te laten staan, maar gewoon kan blijven smeren en toch genieten van de rijke roombotersmaak. De kuipjes smeerbare Blue Band met roomboter zijn er in twee varianten – naturel en met zeezout – dus je hebt nog keuze ook. Na de noeste arbeid: mengen, kneden, nog eens mengen, trekken, duwen, nog eens kneden om alle ingrediënten zoals de gluten in het deeg ‘wakker te schudden’, mocht het deeg een tijdje rusten. Na wat uitleg van de bakker kon het deeg worden opgerold en in de bakblikken geschoven. In de tijd dat de broden in de oven stonden, kregen we een heerlijke lunch aangeboden in Betty Blue. Diverse broodsoorten (nog warm uit de oven) met knapperige korst, croissantjes, speltmuffins, crackers en kokosmacronen, lekkere kaas en ham, gegrilde groenten en verse jus. En natuurlijk werd er flink gesmeerd met Blue Band met roomboter voor op brood. Getest en goedgekeurd bevonden. Vooral de variant met zeezout vond door mij gretig aftrek.
FullSizeRender
De buiken rond gegeten en ineens tijdens nog een laatste kop koffie of thee viel mij de zalige geur van versgebakken brood op. Mijn eigen volkorenbrood dat een onweerstaanbare geur stond uit te waaieren. Tot slot ging het brood in een mooie linnen broodzak van Hartog’s en gingen alle deelnemers met een goodiebag naar huis. Natuurlijk gevuld met het eigen gebakken volkorenbrood, kuipjes Blue Band met roomboter – de naturel en de zeezout variant – een messensetje en een goddelijk chocoladetaartje van Betty Blue.
Ik weet wat ik ga doen als ik eens een, sporadisch, momentje voor mezelf over heb: mengen, kneden, bakken. Mmmm die geur alleen al! Dat kraken van de knapperige korst. Flinke lik boter erop en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Healthy bananenbrood

Bananenbrood is zo niet nieuw meer, maar toch wilde ik mijn recept met jullie delen. Mijn vader is een echte...

Sluiten