Brew 2 cup in Arnhem

Het is je vast niet ontgaan dat ik echt van koffie houd en het liefst overal nieuwe koffie proef. Dit doe ik over het algemeen vaak met Tom, omdat wij allebei van koffie houden. Zelf loop ik nu stage bij Misset Horeca en krijg ik nog meer over koffie en thee mee. Ik zit er helemaal op mijn plek vooral omdat ik nog meer dingen leer over alles uit de horeca- en restaurantwereld. Zo leer ik ook steeds meer over koffie en koffietechnieken. Nu liep ik van de week een keer door Arnhem heen en kwam ik een echt koffietentje tegen. Echt in de zin van, echt puur gericht op koffie. Het zit alweer bijna vier maanden in Arnhem, maar ik ben nooit eerder binnengestapt. Vandaag dronk ik er mijn eerste bak, heerlijk! Lees alles over Brew 2 cup in Arnhem.
Brew 2 cup zit midden in het centrum en toch kom je er niet zo snel langs. Dat komt omdat het in een zijstraat zit. De Kortestraat is een koffietent rijker. Op het eerste gezicht lijkt het een heel klein zaakje, maar schijn bedriegt. Het café loopt helemaal onder de grond door. Je kunt dus echt overal zitten. Want niet alleen beneden is het heel ruim, ook boven en buiten is er plek. Vooral als het goed weer is, is het goed vertoeven op het terras. 
IMG_9110
IMG_9109
IMG_9108
IMG_9107
Zoals je ziet loopt het helemaal tot onder door. Het interieur is echt van alles wat. Kleine, grote, witte tafels, grote, groene, blauwe stoelen. Echt een soort ‘bij elkaar gezocht’ meubilair. Ook de toonbank is heel ‘normaal’ ingericht. Er staat een prachtige koffiemachine maar het voelt net of je een huiskamer instapt. Wat een fijn gevoel. En nu natuurlijk over de koffie.

Bij Brew 2 cup brouwen ze de koffie zelf. Hoe cool is dat? Tegenwoordig doen steeds meer echte gespecialiseerde koffietentjes dat, maar dat het nu ook echt in Arnhem zit vind ik echt top. Naast warme koffies zoals espresso, doppio naked, Americano, clever, chemex hebben ze ook specialty koude koffies zoals: Iced espresso, Iced latt, Iced filter en espresso tonic. Die klinkt overigens heel interessant. Ook serveren ze diverse biologische frisdranken. Daar ben ik fan van en ik denk dat steeds meer mensen dat wel kunnen waarderen. Wij bestelden twee Americano’s. We kregen voor 2,10 een flinke bak koffie. De crèmelaag was erg goed en lag er mooi bovenop. De koffie was niet gloeiend heet, maar gewoon prima.

Bij Brew 2 cup kun je niet lunchen, maar dat is ook helemaal niet nodig want zij focussen vooral op zoete gerechtjes zoals taart, koekjes, rocky roads en andere lekkernijen. Deze staan op de toonbank en kun je dus direct zien en bestellen. Je kunt de koffie en de zoete lekkernijen ook meenemen of daar op drinken. Leuk weetje, ze halen de lekkernijen bij Sugar Hill.

IMG_9113
IMG_9112
Zo leuk elke keer staat het bord buiten met een andere spreuk. Vandaag stond er : a sunday well spent brings a week of content.
IMG_9114
De eigenaren zijn heel vriendelijk en wij werden goed ontvangen. We kregen wat uitleg over de koffie en hoe ze het precies zetten. Welke koffie sterk is en welke niet. Wat een leuke service. Het is overigens wel zo dat je de koffie zelf haalt en daarna ergens gaat zitten.

Dit is het apparaat waarmee ze de koffie zelf maken.
IMG_9111
De koffie was dus goed, omdat ik nog geen andere koffies heb gedronken kan ik niet over alles oordelen, maar ik zal binnenkort een update geven via Facebook en Instagram. Het is een super leuke zaak met een geweldig idee. Ik ben blij dat ik dit nieuwe tentje heb ontdekt, want nu kan ik ECHT kwalitatieve goede koffie halen. Wat een verrijking voor Arnhem.
IMG_9115Haha tom in zijn sporty outfit. 
IMG_9117

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Ricottamousse met mango

Als je regelmatig mijn blog leest weet je dat ik dol ben op mousse of zoetigheid sowieso. Van de week...

Sluiten