Brasserie de Boerderij in Arnhem

I’m a lucky girl. Ik houd echt van mijn job en mijn leven. Zo dat is eruit. Vorige week kreeg ik een te leuke uitnodiging om het nieuwe menu van Brasserie de Boerderij in Arnhem te komen proeven. Een 6-gangen diner om precies te zijn. Of ik dat wil? Uhh, JA! Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Afgelopen dinsdag was het zover, ik mocht het nieuwe menu proeven. Oh my, het water liep me al in de mond terwijl er alleen over gesproken werd. Brasserie de Boerderij heeft er een nieuwe fan bij. Juist, me.

Ik voel me oprecht bevoorrecht dat ik dit soort leuke uitnodigingen krijg. We waren met een klein groepje. Vier mensen om precies te zijn, waarvan ik dus een was. We mochten plaatsnemen aan een van de prominente tafels in het restaurant. De foto’s zijn wat donkerder omdat het redelijk donker was in het restaurant en ik alleen mijn iPhone bij me had. Het 6-gangendiner was overigens niet alleen voor ons. Afgelopen dinsdag was de eerste proefavond voor de nieuwe kaart. Deze gerechten komen dus nieuw op de kaart. Alle gerechten worden bereid met dagverse producten. Het kan dus ook zo zijn dat een gerecht niet gemaakt kan worden omdat de ingrediënten en producten niet voorradig zijn. Alles is dus echt vers bereid. Dikke like, want daar ben ik wel van.
IMG_9615
IMG_9616Het interieur oogt heel chique, maar dat heeft ook wel weer wat. De bediening is overigens echt super vriendelijk. Je wordt als gast echt in de watten gelegd. En nee dit is niet alleen omdat wij uitgenodigd waren. Ik heb even om me heen gekeken en de bediening is echt ontzettend vriendelijk tegen alle gasten. Ze nemen de tijd voor je.

Na ongeveer 15 minuten komt de eerste gang op tafel. Oh man, wat een luxe bordje stond er in een keer voor mijn neus.  De eerste gang bestond uit vitello tonnato met een salade van witte asperge, kreeft scharrelei en daarnaast een tonijntartaar met wat limoen. Daar kregen we ook nog een bordje met wat mini-broodjes bij. De tartaar was inderdaad heel lekker fris en smaakte mij erg goed. Ik ben normaal niet zo’n fan van rauw of rood vlees, maar dit gerecht kon ik zeker wel waarderen. De salade van witte asperge, kreeft en scharrelei was opgebouwd als een torentje en was goed in balans. Alleen ik houd van zout eten dus deze had van mij iets zouter gemogen. Desondanks is dit natuurlijk mijn persoonlijke smaak. Oh ja bij de tartaar zat ook een soort ‘soep’ stengel met ham. Dat is echt aan mij besteed :-).
IMG_9621
IMG_9622Bij elke gang kregen we een glas wijn aangeboden. Helaas voor mij, ik was met de auto, haha dus ik heb niet mee kunnen doen aan het wijnarrangement. MAAR! Ik kon het niet laten om in ieder geval een slokje te proeven. Ook de wijnen waren heerlijk. Vooral de rode wijn, deze had echt een zachte en fruitige smaak.

Als tweede gang kregen we de Kreeftenbisque. Super lekker, maar voor mij teveel omdat we natuurlijk een zes gangen diner kregen. Ik heb de helft laten staan, maar hij was heerlijk op smaak. Ook hier miste ik weer wat zout, maar dit is puur mijn beleving omdat ik normaal vrij zout eet. Hij was verder echt super goed. Erg warm, en super mooi geserveerd in een glaasje.
IMG_9625

Als derde gang kregen we een krokant gebakken dorade met een schuim van champagne, een mousse van peen, verse erwten en spinazie. Dit was voor mij echt een verrassing omdat ik erg dol ben op vis. Ik heb altijd liever vis dan vlees, dus ik was echt in mijn nopjes. De dorade was gegaard in boter en daarna in de oven. Hij was echt zo onwijs goed gebakken dat het echt ‘smolt’ in je mond. My favorite.
IMG_9627
Het vierde gerecht bestond uit buikspek in vijf spice kruiden, met een gebakken coquille en jus van gepofte citroen. Met een kroepoek. Ik ben zelf niet echt dol op varken, dus de buikspek was niet voor mij weggelegd. Maar mijn tafelgenoten hebben echt zitten smullen. De coquille was echt heerlijk. Zo lekker zacht en deze was net zoals de dorade super zacht en smolt weg in mijn mond. De zelfgemaakte kroepoek had een licht zoetje en paste er perfect bij. Onder de coquille lagen wat verse snijbonen en een puree van erwten. Groenten spelen dus ook een belangrijke rol bij de gerechten. Dat vind ik nou echt een pluspunt want groenten worden zo vaak vergeten.
IMG_9629
Het ‘hoofdgerecht’ bestond uit een kalfssucade met witte asperges en kalfsjus. Zoals ik al zei ben ik geen vleespersoon maar oh my het vlees viel echt uit elkaar zo goed gaar was het. Het werd begeleid met een aardappelpuree, asperges, chips van zoete aardappel en wat kruiden. Dit gerecht was echt zo zorgvuldig klaargemaakt en vond ik naar verwachting echt ontzettend lekker. Het vlees was niet droog, maar echt helemaal goed gegaard. De asperges waren ietsjes te gaar, maar ik vind dat niet zo erg, want ik houd wel van zachte groenten. Ik ben niet zo van de geblancheerde groenten.
IMG_9633
Het laatste gerecht was het toetje. En laat dat nou net mijn favoriete onderdeel van de maaltijd zijn. In een restaurant kijk ik altijd als eerste naar de dessertkaart. Ik verlaat een restaurant bijna nooit zonder een toetje te hebben gegeten. Tenzij ik echt heeeel vol zit. Het dessert bestond uit een chocoladetaart met hangop van framboos en basilicum, gemarineerde ananas en kokosijs met pistache. Serieus, ik was echt in een dessert/foodie heaven. Dit was zo smaakvol. De hangop had een juiste dikte en was onwijs romig. De chocoladetaart was ook echt om te smullen. Heerlijk puur en goed bereid. Bij het kokosijs proefde je de kokos. Het is jammer dat ik zo vol zat, want ik kreeg het echt niet op. Maar voor het toetje zou ik zeker terugkomen, al is het alleen maar om het toetje te eten. Daarnaast zaten er ook nog rode kletskoppen bij. Hoe leuk?
IMG_9635
De avond was echt zo super geslaagd. De Brasserie is echt een aanrader. Ooit is het een pannenkoekenhuis geweest maar de laatste jaren heeft het restaurant zich ontwikkeld tot een ware brasserie met top gerechten. Ze maken altijd gebruik van dagverse producten en dat is zeker te proeven. Ik kan echt niks anders zeggen dan dat ik heerlijk heb gegeten. Maar dan ook echt heerlijk.

Aankomende week opent de nieuwe serre bij de Brasserie. Leuk, want zo wordt het restaurant nog toegankelijker voor iedereen. De eigenaar zegt dat hij niet van poespas houdt. Geen ingewikkeld priegelwerk, maar de ingredienten moeten zichtbaar zijn. Ik ga zeker een keer terug om alleen al het dessert te eten. Maar ook om te genieten van de zon op het terras, en de fijne sfeer die er hangt.
IMG_9626

3 Thoughts on “Brasserie de Boerderij in Arnhem

  1. eddy on 30 april 2015 at 18:37 said:

    Prachtig geschreven chan,als je alleen al het verhaal leest zonder de foto’s loopt het water je al in de mond,Top X

  2. Jip de Looijer on 1 mei 2015 at 06:18 said:

    Jammer van de slechte kwaliteit foto’s. Eigenlijk onwaardig voor zo’n restaurant! Daar zou je toch meer energie in mogen steken na zo’n uitnodiging. Ik zou hier als eigenaar niet blij mee zijn. Vind het erg amateuristisch.

    • admin on 4 mei 2015 at 10:07 said:

      Beste Jip,

      Dat mag jij zeker vinden. Helaas is het restaurant te donker om goede foto’s te maken. Ook met spiegelreflex lukte dit niet. Dit is namelijk allang geprobeerd. Het gaat in dit geval ook om de ervaring en niet alleen puur om de foto’s. Jammer dat dit niet direct opgemerkt wordt. Bedankt voor je reactie en ik hoop dat je in ieder geval een keer zelf gaat kijken en genieten van het zeer goede eten in het restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Hartige wafels

Het is tegenwoordig mateloos populair om wafels te eten voor het ontbijt of lunch. En ik doe lekker mee aan...

Sluiten