Brasserie de Boerderij in Arnhem

I’m back in action, ofzoiets. Ik leef weer, ben onder de steen vandaan en ben eindelijk weer aan het socializen. Mijn sociale-, food-, en werkleven heeft even op een laag pitje gestaan. Dus ook mijn fotoreportage over Brasserie de Boeriderij in Arnhem heeft even op zich moeten laten wachten. Afstuderen is nou niet je van het. Kost even wat tijd, maar dan heb ik hopelijk ook echt wat. Goed, ik dwaal af, as usual. Ik werd een aantal weken geleden uitgenodigd om te komen eten bij Brasserie de Boerderij in Arnhem. Ik ben er al een keer eerder geweest, maar ook dit keer was het weer zó goddelijk lekker. Ik kom er graag en vooral ook omdat het midden in Sonsbeekpark ligt. Een van de mooiste parken van Arnhem. Nog even om af te dwalen, ik ga vanaf december wonen in het mooie Arnhem, TEGENOVER Sonsbeek. Zo, nu terug naar Brasserie de Boerderij.

Als ik bij Brasserie de Boerderij naar binnenloop voelt het altijd een beetje of ik in mijn woonkamer sta. Het is knus, de kaarsjes staan gezellig op tafel, kortom het voelt gewoon goed. Daarnaast zorgt de bediening er echt voor dat je je op je gemak voelt. Ze hebben kennis van zaken en maken graag een praatje met je. En als je dat niet wilt, dan is dat ook goed.

Het werd een avond waarbij de wijn rijkelijk vloeide (alhoewel ik met de auto was, dus ik heb vooral toegekeken) en een avond waarbij het eten zeer goed viel. Het vijfgangendiner, of nou ja zes, bestond uit een voorgerecht, soep, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert en kaasplankje. Het voorgerecht was alleen al een genot om naar te kijken. Mabre van gekonfijte eendenbout met parmaham en een gel van rode biet en port. Chorizo van gamba en saffraan met gerookte mayonaise en dragonolie met quinoa. Serieus, ik heb mijn vingers erbij opgegeten. Het had naar mijn mening iets zouter gemogen of iets meer peper mogen bevatten, maar dat is mijn smaak. Ik houd er wel van als mijn eten wat meer pit bevat, maar nogmaals dit is mijn smaak. Het voorgerecht was erg goed en de eendenbout was erg mals.
quinoa salade
eendenbout Tussendoor werd diverse keren de wijn bijgevuld. Tijdens het hoofdgerecht kregen we een zeer volle en krachtige rode wijn. Abolengo, een Chileense wijn met 15,5 procent alcohol. Het paste perfect bij het stuk vlees dat we voorgeschoteld kregen. Wat voor een vlees het was, kom zo aan bod.

Eerst terug naar de soep. De soep bestond uit een crème van pastinaak met kerrie, komijn en balsamicostroop. De kerrie was goed te proeven, maar zeker niet overheersend. Het was een volle en romige soep, lekker voor in de herfst. Tobias (de chef-kok en eigenaar) heeft speciaal een menu samengesteld voor de herfst en winter. Een wildmenu. Aanrader voor alle vleesliefhebbers. Ik houd niet zozeer van vlees, maar zelfs IK heb alles opgegeten.

pastinaaksoep
pastinaaksoep
Als derde gerecht kreeg ik zeetong met créme van zoete aardappel en zeekraal. Alles was goed in balans. Zoet, zuur en zout. Ik heb hier echt van genoten. Ik heb nog nooit zeekraal gegeten, maar ik vond het erg lekker.

zeekraal
zeekraal 1
Oké, nu komt het hoofdgerecht. Het vlees. In het begin van de avond had ik nog zo gezegd, ik houd niet van kalfswang. Bleek dat dus toch in het menu te zitten. Omdat ik niet toch graag alles nog een keer probeer, wilde ik het alsnog eten. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Het vlees was echt zo zó mals, totaal niet droog. Het viel echt uit elkaar op je bord. Ook kreeg ik hertenbiefstuk, hier ben ik persoonlijk wat minder fan van, maar dat komt omdat ik niet zo van rood vlees houdt. Het vlees was daarentegen wel echt goed. Mals, goed gebakken (niet doorbakken, maar medium zoals het hoort). De drie soorten biet die erbij lagen, pasten perfect bij dit herfstachtige gerecht. Het kreeg een aardse smaak. Niet verkeerd, wel even wennen omdat ik niet zo van de bieten ben. Maar ik heb mijn bord helemaal leeggegeten.

kalfswang
kalfswang
brasserie de boerderij
Hier kregen we een goede krachtige volle rode wijn bijgeschonken. Zoals ik al beschreef de abolengo.

abolengo
Na het hoofdgerecht heb ik een kijkje in de keuken genomen. Dit heb ik de vorige keer niet gedaan, dus het leek mij een perfecte gelegenheid om het dit keer wel te doen. De chef-koks lieten van alles zien. Over waar de toetjes vandaan komen, waar het eten wordt opgeslagen, hoe er wordt gewerkt en hoe de borden worden opgemaakt.

‘Eat dessert first’, dat is altijd een beetje mijn motto. Dus het toetje is iets dat ik dan ook niet kan afslaan. 3 soorten peer: sorbet, bavarois en gepocheerd en brownie. Mijn avond kon niet meer stuk. De brownie was niet droog van binnen, maar smeuïg. Toch wel een voorwaarde voor een goede brownie. Daarnaast lag er een bavarois van peer. Tussendoor proefde ik een vleugje kaneel. Het gedroogde appeltje maakte het af.

brasserie de boerderij
DSC_0527
brownie
Last bot not least; het kaasplankje. Met brood met vijgen, walnoten en cranberries. Brasserie de Boerderij is een zeer sfeervol restaurant, met kwalitatief goed eten. Er wordt met veel zorg aan de gerechten gewerkt en de chef-kok laat zich graag even zien. Ook als je een wens of vraag hebt, is dat geen probleem. Sinds kort is de serre geopend aan de andere kant van het restaurant. Hier kijk je achter glas uit over park Sonsbeek. De bediening is altijd vriendelijk en ik voel me zeer welkom. Brasserie de Boerderij in Arnhem is een begrip in de omgeving waar ik graag kom om goed te eten oh ja, en tegen een betaalbare prijs. 🙂 
kaasplankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gezonde pepernoten

Het wordt in Nederland eigenlijk altijd door elkaar gehaald. Pepernoten en kruidnoten. Het lijkt alsof er geen verschil in zit,...

Sluiten