Boerenkool frittata

Boerenkool is zo lekker winters. Heerlijk voor in de stamppot, maar je kunt er zoveel meer mee maken. Sommige gooien het in hun smoothie, maar daar ben ik persoonlijk niet zo’n groot fan van. Ik besloot om boerenkool frittata te maken. Ik had nog bijna een halve zak over en zoals ik al eerder zei: ik houd er niet van om eten weg te gooien. Dus vandaar dat ik het verwerkte in een super simpel maar lekker gerecht. Ideaal als lunch of diner. Als je het als lunch wilt maken, zou ik wel iets minder eieren gebruiken. Een super lekker en winters gerechtje, ondanks dat het nog geen winter is.

Oh gosh het was echt zo lekker. Ik en the boyfriend hadden het binnen 10 minuten op. Oeps, beetje snel. Dit gerecht zit boordevol eiwitten en groenten. Basisingrediënten die je elke dag weer nodig hebt. Niet alleen een simpel maar ook hartstikke gezond.

Ingrediënten:
– 4 eieren
– 150 gram boerenkool
– 1 grote rode ui
– zout/peper
– 50 ml melk

Bereidingswijze:
– 
Snijd de ui in kleine stukjes.
– Doe een beetje boter in een pannetje en kluts ondertussen de eieren met de melk los.
– Doe de ui in het eimengsel evenals de zout en peper.
– Leg de boerenkool in de pan en giet daar het eimengsel overheen.
– Bak het nu aan beide kanten goed bruin.

groen knolleland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Wijnproeverij Rueda wijnen deel 1

Als foodie krijg je vaak de leukste producten toegestuurd. Vorig week kreeg ik negen flessen wijn, dit in het kader...

Sluiten