Bistro Velvet Arnhem

Als ik denk aan uiteten gaan, dan denk ik aan Arnhem. Arnhem is echt mijn thuis. Er is in mijn ogen altijd wat te beleven. En ook op foodgebied kan ik mijn hart ophalen. De laatste tijd komen er dan ook steeds meer nieuwe restaurants bij. Of bestaande restaurants veranderen van concept. Elke week ontdek ik weer nieuwe of leuke hotspots waar ik nog niet ben geweest. Drie weken geleden werd ik dan ook uitgenodigd om bij Bistro Velvet te komen eten. Ik was er al zó vaak langsgelopen, maar nog nooit binnen geweest om te eten. Maar zoals ze zeggen: eens moet de eerste keer zijn.
Bistro Velvet zit middenin de stad en heeft een super mooie locatie. Het zit namelijk op de Velperbuitensingel. Om 18.00 hadden we gereserveerd. Een perfecte tijd blijkt, want het was nog niet super druk toen we binnenkwamen. De ontvangst was zeer vriendelijk. We werden door alle personeelsleden vriendelijk aangesproken en we mochten een plekje zoeken beneden in het restaurant. Je hebt dus een ‘boven’ en ‘beneden’ verdieping.

DSC_1226Hier zie je een klein deel van het restaurant. Boven was toen wij er waren ‘dicht’ of in ieder geval er zat niemand. Beneden was het, naarmate de avond vorderde, redelijk druk. Wij hadden een perfecte plek vlak naast de keuken. We konden dus precies zien hoe het eten bereid werd.

DSC_1203Sinds een tijdje heeft Velvet iets nieuws. Namelijk shared dining. Super leuk en vooral heel makkelijk als je niet kunt kiezen. Ze hebben diverse gerechten op de kaart staan onderverdeeld in vis, vlees en vegetarisch. Het zijn allemaal kleinere porties omdat je ze dus met je tafelgenoten kunt delen. Daar ben ik dus een groot fan van omdat ik altijd meerdere dingen wil proeven in een restaurant haha. Je ziet een aantal gerechten op de kaart staan. Wij kregen drie gerechten van de kaart, uit elke categorie een en daarna nog een dessert.

DSC_1204We begonnen met bubbels. Verdejo, zo ontzettend licht, maar zo lekker. Ik houd heel erg van Spaanse wijnen en deze bubbels waren de perfecte ‘starter’. We kregen dit geserveerd met knapperig brood en boter met kruiden. Aanrader voor als je een voorafje voor je voorgerecht wilt.

DSC_1205
DSC_1207
DSC_1209De bubbels die we als eerste kregen bij het brood.

DSC_1213Als voorgerecht kregen we een tartaar van tomaat, met ‘scrambled egg’ maar dan op een super originele manier, cassave van basilicum en gefrituurde basilicum blaadjes. Ik kan maar een ding zeggen: alle ingredienten pasten perfect bij elkaar. De tomaat en basilicum vulde elkaar precies goed aan en het romige en zachte van het ei was een goede tegenhanger. Het zoete van de granaatappel maakte het dat het gerecht echt een smaakexplosie was. Het was zeer fris van smaak en de basilicum was absoluut niet overheersend. De crunch was inderdaad crunchy.

DSC_1217Deze wijn kregen we geserveerd bij de inktvis. Het was een super frisse en fruitige wijn die in mijn ogen perfect paste bij de inktvis. De wijn had een droge en fruitige afdronk. Erg lekker. 
DSC_1219Ik heb wel eens inktvisringen op, maar dit gerecht was echt totaal anders. Dit was echte inktvis met vijf kruiden, selderij, nootmuskaat, bosui en een mayonaise van de inkt van de inktvis. Wauw, dit was echt een smaakexplosie. De selderij en bosui maakte gerecht fris en de mayonaise was juist weer iets zwaarder. Alle smaken die je je kunt bedenken kwamen voor. Ik vond het wennen, maar wel erg lekker, vooral vanwege al die verschillende smaken.

DSC_1221
DSC_1222
DSC_1225
DSC_1228Tussen het gerecht van de inktvis en het ‘hoofdgerecht’ zat best een tijd. We hebben hier wel wat langer op moeten wachten, maar het was de moeite waard. We hadden de kip dan ook binnen 10 minuten helemaal op. De kip was zo mals en zacht dat je het amper hoefde te snijden. De kip werd geserveerd met popcorn, een kerriesaus en paksoi. De kerriesaus was echt heel erg lekker. Zoet, maar niet overheersend en het smaakte gewoon echt naar kerrie. Dit paste perfect bij de kip. Daarnaast kregen we huisgemaakte frieten. Een ‘simpel’ gerecht maar door de bijzondere ingrediënten waarmee de kip werd geserveerd, toch heel bijzonder. Deze kip is een regelrechte aanrader.

DSC_1229 Als allerlaatste kregen we een toetje van vanille-ijs, aardbeien, basilicum, noten en een gefrituurd basilicumblaadje. Wauw! Ik had dit nog nooit gegeten maar alle smaken paste bij elkaar. Het romige en zoete van het ijs gecombineerd met de wat zuurdere aardbeien en basilicum zorgde ervoor dat ik mijn bord heb afgelikt. Bij ons toetje kregen we een dessertwijn geserveerd. Zelf ben ik niet dol op dessertwijn omdat ik het te zoet vind, maar ik heb het wel geprobeerd. Het was een goede stroperige wijn en heel goed weg te drinken. Mijn tafelgenootje genoot dan ook van twee glaasjes wijn :-).
DSC_1231
DSC_1232Het was echt een geslaagde avond. We werden super vriendelijk ontvangen. Het eten was erg goed en in balans. En wat ik zo fijn en leuk vind is dat ze nu dus het shared dining concept hebben. Hierdoor kun je dus delen met je tafelgenoten. Ik vind dat een groot voordeel want ik wil altijd van alles proeven. Ook de wijnen waren heerlijk en de bediening wist precies hoe de wijn smaakte en bracht dit ook over. Ik kom hier zeker weer eten, vooral ook omdat de gerechten op de kaart helemaal niet duur zijn. Bistro Velvet is laagdrempelig met mooie gerechten en leuke bediening. Het is al een tijd een begrip in Arnhem en ik ben blij dat ik daar nu ook weet van heb :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Banaan-pecannoten repen

Banaan-pecannoten repen Ik ben zo'n fan van bananenbrood. Je kunt er echt zoveel variaties op maken. Van de week maakte...

Sluiten