Bietensalade met zoete aardappel

Soms zijn er voedingsmiddelen waar je echt je hele leven al van gruwelt en dan in een keer wil je ze elke dag eten. Dat heb ik dus met bietjes gehad. Alleen de geur van bieten kon ik al niet aan, maar sinds kort heeft er een omslag plaatsgevonden en eet ik het liefst elke dag bieten haha. De afgelopen weken heb ik dan ook regelmatig bietensalade gemaakt. Maar mijn favoriet is toch wel bietensalade met zoete aardappel en witte bonen. Klinkt misschien als een gekke combinatie en dat is het misschien ook wel, maar de moeite waard om te proberen.

Inmiddels staat er zeker een keer per week bieten bij mij op tafel. Of nou ja op het vuur, want ik heb geen eettafel haha. Deze salade is in ieder geval super snel klaar en zowel koud als warm te eten.

Ingrediënten (voor twee keer):
– 4 gekookte bieten
– 1 grote zoete aardappel
– 50 gram verse spinazie
– 30 gram gemengde rucola melange
– 1 eetlepel pompoenpitten
– 250 gram witte bonen
– optioneel 150 gram forelfilet

Bereidingswijze:
– Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes. Eventueel kun je ze nog koken als je het warm wilt eten.
– Kook de zoete aardappel totdat het gaar is en snijd ook in kleine blokjes.
– Verwarm ondertussen de witte bonen totdat deze gaar zijn.
– Snijd de spinazie en rucola een beetje fijn en meng met de zoete aardappel en bonen en bieten.
– Meng alles door elkaar en voeg daar de pompoenpitten aan toe.
– Pluk als laatste de forelfilet in kleine stukjes en meng dit door de salade heen.

Bietensalade met zoete aardappel
Bietensalade met zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
DSC_1203
Bistro Velvet Arnhem

Als ik denk aan uiteten gaan, dan denk ik aan Arnhem. Arnhem is echt mijn thuis. Er is in mijn...

Sluiten