Bananen tarte tartin

ken je die omgedraaide appeltaarten? Oftewel tarte tartin. Heerlijk. Sinds een paar maanden ben ik echter verslaafd aan bananen en minder aan appel. Ik houd ervan om te experimenteren dus het leek me een goed moment om een bananen tarte tartin te maken. Super simpel en weetje? Hij is ook nog eens suikervrij en gemaakt met gezonde ingrediënten. Een keer wat anders dan anders maar niet minder lekker. Ik ben normaal helemaal niet zo van de gezonde baksels maar omdat daar veel behoefte aan is, besloot ik het maar eens wel te doen. I hope you enjoy.

Ingrediënten:
– 4 rijpe bananen
– 80 gram honing
– 100 gram kokosolie
– 125 gram speltmeel
– 2 eieren
– 50 ml amandelmelk

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet een vierkante bakvorm, geen cakeblik, in met wat boter.
– Doe 30 gram boter samen met 40 gram honing in een pannetje en slaat smelten.
– Snijd drie bananen in de lengte open en leg ze met de snijkant naar beneden in het bakblik.
– Giet de ‘karamel’ van honing over de bananen heen en laat het even liggen.
– Mix de rest van de kokosolie en honing met de mixer.
– Doe daar het speltmeel, de eieren en melk bij. Mix tot een glad geheel.
– Giet dit over de bananen in het bakblik en zet in de oven voor ongeveer 25/30 minuten.

IMG_5394-0.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Zuurkoolcake

Oh my wat haatte ik zuurkool altijd. Alleen de geur al. Als ik het dan kreeg dan zat ik echt...

Sluiten