Banaan-pecannoten repen

Ik ben zo’n fan van bananenbrood. Je kunt er echt zoveel variaties op maken. Van de week maakte ik er een met banaan en pecannoten. Echt een van mijn favorieten. De noten zorgen ervoor dat ik genoeg eiwitten en de juiste vetten binnen krijg en de banaan en het speltmeel geeft mij genoeg energie. Meestal maak ik een hele grote schaal en snijd ik er blokjes van. In dit geval maakte ik er repen van. Deze banaan-pecannoten repen zijn echt de moeite waard.

Ingrediënten:
– 3 bananen
– 200 gram speltmeel
– 50 gram pecannoten
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel vanille extract
– 100 ml melk
– 2 eieren
– 1 flinke eetlepel bakpoeder
– 2 eetlepels honing
– eventueel 50 gram dadels

Bereidingswijze:
– Prak de bananen en doe ze samen met de melk, eieren, honing en het vanille extract in een kom.
– Doe in een andere kom het bakpoeder, kaneel en speltmeel bij elkaar.
– Snijd de dadels en pecannoten in kleine stukjes en meng nu alle ingrediënten door elkaar.
– Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
– Giet het mengsel in het bakblik en bak het bananenbrood in ongeveer 35/40 minuten gaar.
– Kijk tussendoor een keer of de bovenkant niet te hard gaat.

bananenbrood
DSC_1025

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Proteïne van Kruidvat

Wauw, het is een tijdje stil geweest. Door wat persoonlijke omstandigheden is mijn blog een beetje een ondergeschoven kindje geworden....

Sluiten