Arnhem Proeft

Onder het genot van een hele grote bak kwark met vers fruit en ietwat honing sorteer ik de leukste foto’s van afgelopen weekend. Een nieuw evenement is geboren in Arnhem. Arnhem Proeft, oftewel ik proef. Want oh my, ik heb mezelf helemaal laten gaan. Calories don’t count on the weekend right? Dat is een beetje het motto dat ik in acht heb genomen. Aangezien ik de avond daarvoor mezelf al redelijk vol heb gegoten met wijn, besloot ik het rustig aan te doen. Dit in tegenstelling tot mijn mede-foodies. Dus de wijn vloeide rijkelijk, bij mij spa rood. Om dit te compenseren besloot ik dat het tijd was voor eten, veel eten. En dan zoetigheid, pasta’s, hotdogs, panna cotta’s en vlees. Arnhem Proeft, ik proef.

Ik ga nog veel meer proeven want een aantal van de restaurants die meedoen zijn mijn favoriet. Aangezien ik ben begonnen met een cheesecake challenge, ga ik aankomende periode verschillende restaurants af om cheesecake te proeven en te ontdekken.

De bedrijven die meedoen aan Arnhem Proeft zijn: Brasserie Zypendaal, Mahler grand café, Visboertjes catering, Catering Samen food n wine, Hans eten en drinken, The Hunting Lodge, Bar FLORIAN, Vless & Co, Café De Kroeg, Eetcafé Rubens, Lensen Tabak, ’t Amusement, Turks restaurant Rijnmozaik en de culibus. Een super ruim aanbod met allen verschillende gerechten, hapjes en toetjes.

Vlees & Co
We begonnen bij Vlees & Co. Of nou ja mijn mede foodies, want ik houd niet echt van vlees. Eigenlijk houd ik helemaal niet van vlees, maar voor de foto is altijd goed. Dit is de Rib Eye Hilton Zuid Afrikaanse oftewel simpel gezegd een stuk vlees van een rund dat vrij heeft gelopen in de Hilton Regio, ten westen van Durban. Het leuke is dat we een kortingsbon kregen, voor als we nog besluiten in het restaurant te komen eten. Ondanks dat ik niet van vlees houd, was dit stuk erg mals, een beetje flauw maar zeker goed gebakken.

Kippendij burger
Pasta met geitenkaasOmdat ik geen vleesmeisje ben besloot ik bij catering Samen heerlijk te gaan eten. Ik verheugde me intens op de ravioli met zomergroenten, geitenkaas, truffel, steranijs en roze peper. Helaas bleek de ravioli op te zijn. Dit viel me zwaar, maar toch bleef het gevoel knagen om deze pasta te proeven. GEEN SPIJT GEHAD, wat een genot. De pasta wordt zelf gemaakt en was echt heel vers. Tom en Ruben aten de kippendij burger met een gestoomd broodje, citroengras, gember, limoen, hoisin, komkommer en rettich. De burger was erg mals.

Hotdog
HotdogAls je mij ergens ’s nachts voor wakker kunt maken dan is het wel voor hotdogs. Ik wilde dan ook perse de hete hond van Bar Florian eten. God wat een genot in je mond. De zoete uiencompote in combinatie met rode kool en kruidige worst was echt te lekker.

Panna cotta
Pulled Pork
Panna cotta
Macarons
wijn’t Amusement mag echt niet ontbreken in dit rijtje. Wat een genot om daar te eten. Estée Stroker is de eigenaresse en tevens ook 24Kitchen chef. Ik vind haar echt te leuk, dus ik moest en zou hier wat eten. Ik besloot om voor de panna cotta te gaan. Ruben nam de pulled pork. De panna cotta was zacht, maar niet te zacht. Het zomerfruit zorgde voor een zuurtje. De macarons zijn gewoon te leuk omdat ze zo shinen.

panna cottaPanna cotta, wijn en tom, gezelligheid.

Turkse saladeDeze salade van het Rijnmozaik was echt vers. Ik had nog twee muntjes over en besloot ook nog een ietsiepietsie beetje gezond te doen. Dus een salade mocht niet ontbreken.

CheesecakeLast but not least: cheesecake. Als je mij volgt dan weet je dat cheesecake echt mijn favoriete taart is samen met appeltaart. Ik kreeg een hapje van Ruben en ik moet zeggen hij was lekker maar iets brokkelig nog. De bodem was overigens wel erg goed.

Arnhem Proeft was afgelopen weekend het driedaags culinair festival. Dit is mijn impressie, natuurlijk zijn er nog veel meer gerechten geserveerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Appeltaart met gele room

Al eerder kon je een gezonde versie van appeltaart op mijn blog vinden. Echter ik eet gewoon te graag taart,...

Sluiten