Appeltaart met gele room

Al eerder kon je een gezonde versie van appeltaart op mijn blog vinden. Echter ik eet gewoon te graag taart, maar dan wel taart die niet gezond is, want dat is in mijn ogen een echte taart haha. Suiker, slagroom en heerlijk beslag. Oh yum als ik eraan denk dat loopt het water mij alweer in de mond. Appeltaart is ook echt mijn favoriete taart, vooral omdat je er mee kunt variëren. Van een simpele appeltaart tot een magnifieke taart met spijs en rozijnen of noten. Deze appeltaart met gele room voldoet aan al je verwachtingen.

Gele room zelf maken is helemaal niet zo moeilijk, je moet er alleen eventjes aandacht aan besteden.

Ingrediënten:
– 300 gram bloem
– 150 gram suiker
– 175 gram boter
– 1 ei
– 4 grote appels
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels kaneel
– 4 scheppen suiker

Voor de gele room:
– 250 ml melk
– 2 eidooiers
– 2 zakjes vanillesuiker
– 20 gram suiker
– 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in met boter en bedek met bakpapier.
– Maak het deeg voor de appeltaart als volgt. Doe de bloem samen met de suiker, boter en het ei in een kom en kneed tot een stevig deeg. Leg het daarna ongeveer 20 minuten in een folie in de koelkast.
– Maak ondertussen de gele room.
– Doe 250 ml melk in een pannetje en laat het verwarmen.
– Klop ondertussen de eidooiers met de vanillesuiker en suiker op en mix daar de bloem doorheen. Zorg ervoor dat het een licht en egaal mengsel wordt. Zodra de melk is verwarmd giet je een klein beetje van de melk bij de eidooiers.
– Roer dit goed door en doe daarna het mengsel terug in de pan en verwarm op het vuur. Blijf heel goed roeren totdat je een egale massa hebt. Doe je dit niet dan kun je roerei krijgen.
– Laat de room even afkoelen.
– Snijd de appels in blokjes en voeg de suiker, kaneel, citroensap en vanillesuiker toe. Meng goed door elkaar.
– Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een dikke plak. Bedek de bodem van de taart en de zijkanten. Houd een klein beetje deeg over door bovenop.
– Schep de gele room op het uitgerolde deeg en doe daar het appelmengsel bovenop.
– Maak nu lange slierten van het overgebleven deeg en leg dit op de taart.
– Bak de appeltaart met gele room in ongeveer 50 minuten gaar.

appeltaart met gele room
appeltaart met gele room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Witte bonen salade

Salades zijn toch wel een van mijn favoriete gerechten in de zomer. Van de week had ik onwijs zin in...

Sluiten