Appelmoes

Ik heb vroeger als klein meisje echt zoveel appelmoes gegeten. De potten waren niet aan te slepen. Nu eet ik het eigenlijk nooit meer, tenzij het zelf is gemaakt. Want geloof me appelmoes is zoveel lekkerder als je het zelf maakt. Ik eet het graag met kip, zoals ze in sommige restaurants nog serveren. Kip met appelmoes en friet. Het fijne is dat je voor echte appelmoes maar drie ingrediënten nodig hebt. Simpel dus en lekker.

Ik had zoveel appels over en aangezien ik tegen verspilling ben, besloot ik er daarom appelmoes van te maken. Dat kun je dus ook doen. Als je denkt dat de appels niet goed meer zijn dan kun je ze ook gewoon ergens anders voor gebruiken.

Ingrediënten (voor een potje):
– 6 rijpe appels
– 1 theelepel kaneel
– 75 ml water

Bereidingswijze:
– Schil de appels en snijd er kleine stukjes van.
– Doe deze samen met de kaneel en het water in een pan en zet het op het vuur.
– Leg de deksel op de pan en laat de appels rustig staan ongeveer 25/30 minuten. Controleer tussendoor of er nog wel genoeg water in zit.
– Als de appels helemaal zacht zijn dan draai je het vuur uit en doe je de appels in een zeef en druk je met een lepel de zachte appel door de zeef. Zo ontstaat de moes die je wilt hebben.
– Doe dit totdat vrijwel alles is gezeefd.
– Schep de moes in een pot en bewaar in de koelkast.

DSC_0118
DSC_0119

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Healthy appeltaart

Ok, confession: appeltaart is en blijft echt mijn favoriete taart van allen. Je kunt mij 's nachts echt mijn bed...

Sluiten