Appel-kaneelmuffins

Het is weer de tijd van het jaar om lekker te eten en op de bank te kruipen met comfy food. Voor mij is havermout het ultieme comfort food, maar ook cake, taart en warme chocolademelk. Eigenlijk alles wat warm is of net uit de oven komt. Tijdens mijn afstuderen heb ik een paar keer een moment gehad dat ik echt wat moest bakken. Er werd van te voren al gezegd, er komt een moment dat je het even niet meer ziet zitten. Op dat soort momenten vind ik het dan heel fijn om iets te koken of te bakken. Daarom maakte ik deze appel-kaneelmuffins met speculaaskruiden. Het afstuderen zit er inmiddels op en ik kan zeggen dat ik nu officieel journaliste ben.

Afstuderen was een pain in the ass, maar zoals ik altijd maar in mijn achterhoofd houd. Hard work pays off en dat heeft het uiteindelijk na acht weken gedaan. Nu terug naar de muffins.

Ingrediënten:
– 100 gram gesmolten kokosolie of roomboter
– 3 eieren
– 150 ml plantaardige melk
– 180 gram speltmeel
– 1 geprakte banaan
– 1 grote appel
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 1 flinke eetlepel honing
– 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Smelt de kokosolie of roomboter een klein beetje.
– Doe daar alle natte ingrediënten bij (met uitzondering van de appel) en mix tot een geheel.
– Doe hetzelfde met alle droge ingrediënten.
– Voeg uiteindelijk alles samen en mix totdat het een beslag is.
– Snijd de appel in blokjes en doe het bij het beslag in.
– Vet een muffinblik in en schep daar het beslag in.
– Bak de muffins ongeveer in 20 minuten gaar in de oven.

DSC_0473
DSC_0475

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Brasserie de Boerderij in Arnhem

I'm back in action, ofzoiets. Ik leef weer, ben onder de steen vandaan en ben eindelijk weer aan het socializen....

Sluiten