Appel-havermout taart

Soms heb ik in een keer van die ingevingen en wil dat dan ook perse maken. Zo ook met dit appel-havermout taart. Omdat ik het vaak zelf op moet eten besloot ik het in de kleinste bakvorm te maken die ik heb. Die is ongeveer 12 centimeter. Ik houd van taarten, daar kun je mij echt ’s nachts voor wakker maken. Maar omdat we nu echt in een tijd leven waarin alles glutenvrij, gezond en suikervrij moet zijn, heb ik deze gezonde variant gemaakt. Geloof me hij is wel net zo lekker.

Het was dan ook echt binnen een half uur op. Oke, het was dan ook maar een klein taartje. Maar binnen een half uur waren onze buiken goed gevuld. Deze taart is suiker en glutenvrij. Wil je nou een gewone taartvorm gebruiken dan moet je de ingrediënten 3x doen. Ik zal de maten achter mijn versie zetten.

Ingrediënten:
– 60 gram kokosolie (180 gram kokosolie)
– 2 flinke eetlepels honing (6 eetlepels honing of suiker)
– 1 ei (drie eieren)
– 60 gram boekweitmeel (180 gram boekweitmeel)
– 3/4 theelepel bakpoeder (2 theelepels bakpoeder)
– 1 kleine appel of kaki fruit (2 grote appels of 2 kaki’s)
– 50 gram havermout (150 gram havermout ongeveer)
– 2 flinke theelepels kaneel
– 1 theelepel koekkruiden

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Bekleed de kleine bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
– Zorg ervoor dat de kokosolie een beetje zacht is en doe daar de honing en het ei in. Kluts het goed totdat je een zacht mengsel hebt.
– Snijd de appel of kaki in kleine stukjes en doe dit bij het kokosolie en ei mengsel.
– Doe de boekweitmeel, het bakpoeder bij het mengsel en meng totdat je een goed beslag hebt.
– Giet dit beslag in de taartvorm.
– Strooi daar nu bovenop de havermout en druk een beetje aan.
– Bak het taartje nu ongeveer 30 minuten in de oven. Hou wel goed in de gaten. Als de havermout zwart of bruin wordt leg dan even een aluminium op de bovenkant.

taartje

2 Thoughts on “Appel-havermout taart

  1. elsa on 3 maart 2015 at 18:08 said:

    Hai, ik heb deze vandaag gemaakt maar de taart blijft wel laag en is niet zo hoog als op de foto dus ik weet niet of dat goed is.

    Ik heb wel een gewone taartvorm gebruikt dus alles 3x. Ik had wel te veel havermout want de helft kwam er weer vanaf. Het smaakt wel lekker.

    • admin on 3 maart 2015 at 19:34 said:

      Hoi Elsa,

      Bedankt voor je reactie. Wat gek, want bij mij bleef het inderdaad gewoon echt in proportie. Het kan wel zijn dat het laag blijft want ik had redelijk wat beslag voor een kleine taart. Ik ben blij dat het smaakt. En als je het de volgende keer in kleine bakvorm maakt? Liefs Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Boerenkool frittata

Boerenkool is zo lekker winters. Heerlijk voor in de stamppot, maar je kunt er zoveel meer mee maken. Sommige gooien...

Sluiten